Artele – între Rafinament și Promisiune

Artele – între Rafinament și Promisiune

www.tempini.ro

Despre Teo Milea, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din România se spune că “aduce zeci de culori publicului” și că “energia care iese din pianul lui pictează suflete, umple golul și aduce zâmbete”. Pentru că artele “comunică” între ele, iar Rafinamentul și Promisiunea sunt două elemente regăsite în Creație, i-am adresat muzicianului o serie de întrebări, într-un scurt interviu pe tema campaniei Rafinament & Promisiune. 

1. Contextul muzicii contemporane interacționează cu vizualul. Atât sunetele, cât și vizualul intră în apanajul rafinamentului. Vorbește-ne deschis despre complementaritatea dintre vizual și sonor?

Arta, în orice formă a sa, fie muzică, dans, teatru, desen, se completează reciproc și nu cred că pot exista una fără alta. Mă bucur să fiu parte din ramura cea mai des utilizată, și anume muzica. Fără un fundal sonor, orice piesă de balet, dans contemporan sau expoziție devine surdă.

Unul dintre proiectele cele mai dragi pe care le-am pus în scenă este evenimentul cu artistul vizual german Laurentz Theinert, în care muzica mea se împletește cu proiecțiile sale vizuale și se creează un spațiu 3D audio-vizual, în care publicul este într-o continuă interacțiune cu sunetul și imaginea preț de o oră și jumătate și, mai mult decât atât, sunt parte componentă a evenimentului deoarece proiecțiile se mulează în timp real pe siluetele lor. (...)

Citeste articolul integral aici: www.tempini.ro